Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület
Együtt könnyebb!

Házasság Hete

3 évvel ezelőtt

Házasság világnapja 2020.

3 évvel ezelőtt

Adventi gyertyagyújtás

3 évvel ezelőtt

Esélynap 2019

3 évvel ezelőtt

A Baranya megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház közös partnereink nevében is tisztelettel meghívja Önt és szerveztük tagjait a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapjához kapcsolódó III. Megyei Esélynapra.


Időpont: 2019. november 29. 9.00-18.00
Helyszín: Civil Közösségek Háza, ÚNK, Kisház Kávézó, Leőwey K. Gimnázium, CR. Szent Margit Általános
Iskola, Retextil


Az Esély Nap célja a programokon keresztül széles közvéleményt célzó érzékenyítés és szemléletformáló tevékenység megvalósítása, az esélyteremtéssel kapcsolatos üzeneteket, információkat megismertesse az érdeklődőkkel, ezzel szolgálva a CSEÖH működésének egyik alapvető célkitűzését, a társadalmi szemléletformálást.
Az integratív közösségi alapú társadalom megteremtésének elősegítése, a lakosság társadalmi részvételének fokozása.
A hátrányos megkülönböztetés által érintett csoportok támogatásával, érdekképviseletével foglalkozó civil és egyházi szervezetek, önkormányzati fenntartású intézmények együttműködésével a többségi társadalom tagjait elérő figyelemfelkeltő, szemléletformáló rendezvény.
A rendezvény célja továbbá, hogy elősegítse a helyi lakosság előítéleteinek csökkentését, a résztvevők toleranciájának erősödését a hátrányos helyzetű csoportok problémáival szemben.

Rólunk szólunk

III. Esélynap

Pécsi Rita előadás

"MIEGY-MÁSOK" esélyteremtő vásár

Láthatatlan ebéd

ABILITY CAFE

Márton nap

3 évvel ezelőtt

NOE őszi találkozó 2019.09.14.

3 évvel ezelőtt

Családi játszódélután 2019

3 évvel ezelőtt
A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület hagyományosan megrendezésre kerülő őszi Játszódélutánja idén egy kicsit rendhagyóan alakult.  A KATTÁRS 3 napos rendezvényének programjában mutatta meg magát Egyesületünk.
 
A Püspöki Palota kertjében, gyönyörű helyszínen találkozhattunk ismét egymással szeptember utolsó, napsütéses vasárnapján. A segítő önkéntesek 10 órától szorgoskodtak a helyszínen, a már hetek óta előkészítő munkát végző vezetőségi tagok irányítása mellett. A csepergő eső szerencsére hamar abbamaradt, így megtarthattuk a programokat a szabad ég alatt.
 
11 órától érkezetek a zömében kisgyermekes családok. Öröm volt látni a boldog óvodásokat, kisiskolásokat, épeket és sérülteket, még babakocsiból kihajoló apróságokat is, akik lelkesen igyekeztek legyőzni a gonosz sárkányt, a Bibliai totó kérdésein törték a fejüket, építették a tojástartó várat, kézműveskedtek, terelgették a katicákat, a sapka tetejére próbálták fellendíteni a rátűzött teafiltert, a játszószőnyegen játszottak, vagy éppen kincset kerestek a környéken. Fiúk lufi-karddal, lányok lufi-állatokkal a kezükben mentek egyik állomásról a másikra.
 
Senki sem maradt ajándék nélkül, melyek egy részét a Püspökség, a Pécsi Állatkert és a Magyar Államkincstár bőkezűségének köszönhetünk.
A szorgos diákok több vasárnapi korzózót is behívtak a rendezvényre, voltak népviseletben fellépő táncosok, turisták. Mindenki mosolyogva eltöltött több-kevesebb időt hagyományőrző játékokat játszva vagy csak az önfeledt gyermekeket nézve.
 
Segítőként úgy éreztem, pillanatok alatt eltelt a 3 óra, megint. De nem kell sokat várnunk, hamarosan újra találkozunk!
Köszönjük a szervezők áldozatos munkáját, én úgy érzem, megérte a sok energia befektetés, többszörösét kaptuk vissza mindannyian.
 
Ágelné Éva
 
 

Családi játszódélután 2019

3 évvel ezelőtt

családi játszódélután

Családok Napja 2019

4 évvel ezelőtt

Családok napja 2019

4 évvel ezelőtt

Családok napja

2019.05.25.

 

csaladok_napja

Címkék: programok

Több bejegyzés

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület

7623 Pécs, Szabó József u. 4.  Telefon:72/520-568, 20/2890040

E-mail: pszne1987@gmail.com

Minden jog fenntartva! 2014  Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület  |  Powered by GridGuyz | Készítette: megaweb