Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület
Együtt könnyebb!

Drávaszögi találkozó

Editor: admin

Published: 7 évvel ezelőtt

Magyar-magyar kapcsolat

 

Egyesületünk a Baranya háromszögben és Drávaszögben élő magyar barátainkkal keresett baráti kapcsolatot. Az alábbi szervezetekkel sikerült találkoznunk:
Vörösmart község József Attila Kulturális Egyesülete, Haraszti község Dózsa György Kulturális Egyesülete, Haraszti község Református Gyülekezete, valamint a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége.

 2017.február 17-18-án egyesületünk két családját fogadta Vörösmart község polgármestere, a József Attila Kulturális Egyesülete elnöke és helyettese. Vendéglátóink a Magyar házban bemutatták az egyesületet és a települést.
Ezt követően felkerestük Haraszti település civil szervezeteinek vezetőjét, a református lelkész otthonában vendégelte meg családjainkat.

Magyar testvéreink 2017. március 11-én látogatásukkal tiszteltek meg bennünket.10-en jöttek Vörösmartból, 12-en Harasztiból. Ebéddel vártuk őket, majd megtekintettük a Kincstárt és a Dóm múzeumot. A Székházban láttuk vendégül őket, ahol egyesületünk elnöke fogadta a látogatókat, majd hosszas megbeszélés következett a továbbiakról. Előreláthatóan szép, gyümölcsöző kapcsolat vette kezdetét.

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület

7623 Pécs, Szabó József u. 4.  Telefon:72/520-568, 20/2890040

E-mail: pszne1987@gmail.com

Minden jog fenntartva! 2014  Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület  |  Powered by GridGuyz | Készítette: megaweb