Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület
Együtt könnyebb!

Információk a Házasság Világnapjáról

HÁZASSÁG VILÁGNAPJA

 

Az 1980-as években indult útjára Amerikából  „Hiszünk a Házasságban!” címmel egy mozgalom, házaspárok kezdeményezésére, mely végül a „Házasság Világnapja” elnevezést nyerte.. A Házasság  Világnapját február második vasárnapján ünneplik immár világszerte. Célja a házasság népszerűsítése, annak bemutatása, hogy igenis léteznek még jó, tartós és boldog házasságok, és az egészséges társadalom alapja a jó házasságon nyugvó egészséges család.

A Házasság Világnapjának szimbóluma egy férfit és nőt jelképező, gyertyára emlékeztető forma, mely azt fejezi ki, hogy a házastársi szeretet fényt áraszt a világra. Jelmondata: „Szeressétek egymást!”- a házastársunk melletti döntést és folyamatos kihívást jelent a szeretet mindennapi gyakorlására.

  

Ismert, hogy hazánkban éppúgy, mint Európában csökken a házasságkötések száma, és egyre kevesebb gyermek születik. A nagycsaládosok célja megmutatni a társadalomnak, hogy nagycsaládban élni jó, több gyermek felnevelése nemcsak áldozat, hanem öröm, és a társadalom, nemzet megújulásának feltétele.

 

A Házasság Világnapja immár 3 évtizede terjed a világon, február második vasárnapján ünnepeljük. Célja a házasság népszerűsítése, ugyanis az egészséges társadalom alapja a jó házasságon nyugvó egészséges család. Pécsett 2003 óta emlékezünk meg a Házasság Világnapjáról.

 

 

 

logo.gif

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület

7623 Pécs, Szabó József u. 4.  Telefon:72/520-568, 20/2890040

E-mail: pszne1987@gmail.com

Minden jog fenntartva! 2014  Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület  |  Powered by GridGuyz | Készítette: megaweb