Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület
Együtt könnyebb!

Szervezetünkről

Egyesületünk 1993 áprilisában alakult a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagegyesületeként, de előtte három évig - 1990 óta - csoportként működtünk.Taglétszámunk több mint 200 család, vagyis közel 1300 ember. Célunk, az élet, az anyaság védelme, a nagycsaládos értékek felmutatása, közösség szervezése és a családok érdekvédelme. Havonta vannak rendszeres összejöveteleink, amikor valamilyen minket különösen is érdeklő témáról beszélgetünk, sokszor meghívott előadó segítségével. Ezen kívül rendszeresen tartunk egyéb megmozdulásokat is: sportnap, gyermeknap, mikulásünnepség, a Föld napja, véradás, kirándulások, nyaralások, előadások stb . Ezek az események közelebb hozzák tagjainkat egymáshoz, megismerik, megszeretik egymást, tudnak egymás öröméről, bajáról, s gyakran segítenek is egymáson. A vezetőség koordinálja az információkat, felkutat olcsóbb vásárlási lehetőségeket, akciókat és programokat ajánl a tagságnak.

Egyesületünk 6 tagú vezetősége önkéntesekből áll, akik szabad idejükben, de nagy lelkesedéssel dolgoznak az egyesületnek a közösségért. Időnként szervezünk olyan megmozdulásokat is , melyek nyitottak a város családjai részére, pl. játszódélutánokat előadásokat stb. Jó kapcsolatunk van a Városi Önkormányzattal, a Vöröskereszttel, a Máltai Szeretetszolgálattal, a Karitásszal, a Dél-Dunántúli Regionális Forrásközponttal, néhány alapítvánnyal és egyesülettel. Egymást támogatva, kiegészítve több eredményt érhetünk el.

Várjuk tagjaink közé minden nagycsaládost, legjobban azok érzik magukat közöttünk, akik nem csak kapni, hanem adni is szeretnének.

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület

7623 Pécs, Szabó József u. 4.  Telefon:72/520-568, 20/2890040

E-mail: pszne1987@gmail.com

Minden jog fenntartva! 2014  Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület  |  Powered by GridGuyz | Készítette: megaweb